AKTUELNOSTI


Poziv za učešće u pilot programu "Uključivanje uživo"

Beogradski centar za ljudska prava ima posebnu čast da u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog...

Opširnije >>>

Istraživanje potreba praktičara/ki omladinskog rada za dodatnim obukama

Kako bismo unapredili programe podizanja kapaciteta praktičara/ki omladinskog rada i organizacija članica NAPOR, ove godine sprovodimo istraživanje potreba za novim obukama i drugim vidovima podrške omladinskim liderima/kama i omladinskim radnicima/cama. 

U prvoj fazi istraživanja kreiran je kratak...

Opširnije >>>

Ponovljen konkurs za licenciranje mentora/ke za validaciju

Usled naknadno uočene nepravilnosti u prijavi jedne od odabranih mentorki za validaciju prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu, NAPOR objavljuje ponovljeni konkurs za jednog mentora/ku.

Tokom 2017. godine NAPOR realizuje proces validacije prethodno stečenih kompetencija...

Opširnije >>>

Poziv za (RE)akreditaciju NAPOR članica

U skladu sa usvojenim strateškim planom NAPOR-a za osiguranje kvaliteta  programa omladinskog rada (NAPOR Skupština, Kragujevac 2014), objavljujemo konkurs za (RE)akreditaciju 20 (slovima: dvadeset) organizacija članica NAPOR za ostvareni kvalitet u...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Ponovljen konkurs za licenciranje organizacija za sprovođenje obuke za omladinske lidere/ke
utorak, 01 decembar 2015 14:15

Upravni odbor NAPOR doneo je odluku da se "Konkurs za licenciranje organizacija članica za sprovođenje obuke za omladinske lidere/ke" poništi iz razloga malog broja i nedovoljno kvalitetnih podnetih prijava koje nisu u skladu sa strategijom i vrednostima NAPORa, zbog kojih se pojavljuju različite nedoumice koje otežavaju donošenje odluke o odabiru organizacija. Iz ovog razloga Konkurs se ponavlja uz dodatne kriterijume za organizacije koje žele da budu licencirane.

Novi konkurs nastoji da osigura veću uključenost trenera/kinja i mentora/ki koji su aktivni članovi/ce akreditovanih organizacija članica NAPOR u sprovođenje obuke za omladinske lidere/ke, kroz jasnije kriterijume za prijavljene pojedince/ke i organizacije.

Više informacija o možete naći u Tekstu konkursa, a obrasci za prijavu nalaze se na sledećim linkovima:

Obrazac A - Prijava organizacije članice

Obrazac B - Biografije predloženih trenera/kinja

Obrazac V - Biografije predloženih mentora/ki 

Rok za prijavu organizacija za licenciranje za sprovođenje 1. modula - Osnove omladinskog rada je 10.12.2015. u 17h, dok je za ostale module 21.12.2015. u 17h. Kontakt osoba za prijavu i dodatne informacije je Ivana Volf, e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , telefon: 063597991.

Obuka za omladinske lidere/ke ima cilj da obuči osobe koje pružaju podršku mladima kroz različite aktivnosti i projekte u zajednici, kreirane na osnovu društvenih, ponašajnih, zdravstvenih, razvojnih i sigurnosnih potreba mladih. Osnovna svrha jeste podsticanje mladih na aktivizam, kvalitetno provođenje slobodnog vremena i informisanje mladih.

Obuku za omladinske lidere/ke NAPOR sprovodi u okviru projekta "Bez muke nema nauke, bez NAPOR-nih koraka kvalitetu pomaka!" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.