AKTUELNOSTI


Prilika da unapredite kompetencije u omladinskom radu

Online kursevi flyer 1Kako?

Učešćem na online kursevima u organizaciji NAPOR-a

Kome su namenjeni kursevi?

Na online kurseve mogu da se prijave svi praktičari/ke omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR (pridruženim i punopravnim članicama),...

Opširnije >>>

Poziv za mentore/ke u projektu „Uključivanje uživo“

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada i Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz finansijsku podršku...

Opširnije >>>

Održan sastanak akreditora/ki NAPOR

U petak 14. jula 2017. od 11.00 do 17.00h u sali za prezentacije Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, odmah nakon obuke za predstavnike/ce organizacija koji učestvuju u 5 ciklusu procesa (re)akreditacije održan je sastanak...

Opširnije >>>

Održan kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima...

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, Krovnom oraganizacijom mladih Srbije KOMS i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade sprovodi projekat pod nazivom "Uključivanje uživo" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Prilika da unapredite kompetencije u omladinskom radu
četvrtak, 27 jul 2017 11:56

Online kursevi flyer 1Kako?

Učešćem na online kursevima u organizaciji NAPOR-a

Kome su namenjeni kursevi?

Na online kurseve mogu da se prijave svi praktičari/ke omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR (pridruženim i punopravnim članicama), motivisani da se kontinuirano usavršavaju u oblasti omladinskog rada i otvoreni da uče online.

Zašto online kursevi?

NAPOR želi da ponudi praktičarima/kama omladinskog rada priliku da unaprede kompetencije potrebne za kvalitetnije programe omladinskog rada.
Teme kurseva su odabrane na osnovu istraživanja potreba praktičara/ki za dodatnim obukama u omladinskom radu.
Kursevi se organizuju online kako bi se uštedelo vreme i resursi potrebni učesnicima i organizatorima.
Pored kompetencija u omladinskom radu, online kursevi nude mogućnost razvoja digitalnih kompetencija praktičara/ki.

Šta dobijate učešćem u online kursevima?

Svi koji uspešno završe jedan (ili oba) kursa dobijaju:
• Youthpass sertifikat koji doprinosi prepoznavanju kompetencija stečenih u neformalnom obrazovanju;
• Priliku da dodatno unaprede kompetencije u oblasti omladinskog rada i time podignu kvalitet programa koje sprovode u svojim organizacijama;
• Priliku za dodatno umrežavanje sa kolegama/cama praktičarima iz različitih organizacija iz cele zemlje;
• Priliku da zajedno sa trenerima/kinjama i NAPOR sekretarijatom rade na unapređenju online učenja u omladinskom radu.

Kursevi

Trenutno je moguće prijaviti se na 2 online kursa na sledeće teme:
• Menadžment projektnog ciklusa
• Razvoj kritičkog razmišljanja mladih i etika u omladinskom radu

Više informacija o svakom pojedinačnom kursu možete pronaći u pozivu.

Na jedan ili oba kursa se možete prijaviti putem prijavnog formulara do 11.08.2017.

 
Poziv za mentore/ke u projektu „Uključivanje uživo“
utorak, 25 jul 2017 12:57

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada i Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije sprovodi pilot program "Uključivanje uživo" u šest lokalnih zajednica (Bečej, Pančevo, Beograd, Kragujevac, Niš i Novi Pazar).

Osnovni cilj pokrenutog programa je unapređenje kapaciteta aktera omladinske politike u Srbiji za sprovođenje principa nediskriminacije i jednakih šansi u svojim politikama i praksama, u cilju poboljšanja položaja i veće uključenosti mladih, a naročito onih iz društveno osetljivih grupa.

„UKLjUČIVANjE UŽIVO” predstavlja jedinstveni, i sveobuhvatni program podrške sticanju i unapređenju kompetencija potrebnih za razvoj inkluzivnijih politika i programa kancelarija za mlade i organizacija mladih i za mlade širom Srbije, zbog čega nam je u nastavku programa neophodna mentorska za predstavnike lokalnih zajednica i lokalnih timova koji su deo projekta.

Uloga mentora/ki počinje procesom planiranja zajedničkih aktivnosti tokom trećeg dana treninga veština, koji se od 6-9. avgusta 2017. godina realizuje u Sremskim Karlovcima. Zadak mentora/ki je da prate proces planiranja i realizacije akcije na lokalnom novu.

Poziv za mentore/ke otvoren je do 02. avgusta 2017. godine do 23:59.

Više informacija o programu, osnovnim zadacima mentora/ki, vremenskom okviru aktivnosti, visini honorara, načinu prijavljivanja i selekcije kandidata možete pročitati u Pozivu za mentore/ke koji se nalazi ovde.

Prijavni obrazac za mentore/ke se nalazi ovde.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na broj telefona 069/1992316.

 
Održan sastanak akreditora/ki NAPOR
sreda, 19 jul 2017 13:10

U petak 14. jula 2017. od 11.00 do 17.00h u sali za prezentacije Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, odmah nakon obuke za predstavnike/ce organizacija koji učestvuju u 5 ciklusu procesa (re)akreditacije održan je sastanak Radne grupe akreditora/ki NAPOR.

Osnovna svrha sastanka bila je zajednička priprema akreditora/ki za novi ciklus procesa akreditacije, što podrazumeva raspodelu akreditorskih parova i upoznavanje sa organizacijama u procesu akreditacije, razmatranje procedura koje definiše nove Priručnik o akreditaciji udruženja za primenu i unapređenje standarda kvaliteta programa omladinskog rada, kao i sagedavanje Analize ostvaresnosti podstandarda u predhodnim procesima akreditacije udruženja. Pored akreditacije, Radna grupa akreditora/ki razmatrala je i svoju ulogu i učešće u projektu "Volonterizam - prava i odgovornosti" koji sprovodi Omladina JAZAS iz Kragujevca.

Ova aktivnost realizovana je u okviru projekta "Omladinski rad izvan okvira" koji sprovodi NAPOR a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 66