AKTUELNOSTI


Poziv na strukturirani dijalog

bitmap logo you see   sbm

Poštovani/e mladi, omladinski radnici/e, omladinski lideri/ke i predstavnici/e kancelarija za mlade,

Proces razvoja modela...

Opširnije >>>

Radionice u okviru validacije prethodno stečenih kompetencija

Radionica validacija flajer webU okviru završnog dela procesa validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu - Dana procene, pozivamo mlade da se uključe u jednosatne radionice koje će kandidati i kandidatkinje...

Opširnije >>>

Poziv na regionalne javne tribine „UZDRAVLJE!"

NAPOR, KOMS i Asocijacija KZM Vas pozivaju da učestvujete u 4 regionalne konferencije pod nazivom „Uzdravlje!“ koje će se od 06. oktobra do 10. novembra 2017. godine održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Tribine predstavljaju nastavak...

Opširnije >>>

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Održana obuka za predstavnike/ce organizacija u procesu 5. ciklusa (re)akreditacije udruženja
utorak, 18 jul 2017 16:50

Od utorka 11. jula do četvrtka 13. jula, u prostorijama Ekološkog centra Radulovački u Sremskim Karlovcima, održana je obuka za predstavnike/ce organizacija članica koje su započele proces (re)akreditacije udruženja, prema NAPOR standardima za osiguranje kvaliteta programa omladinskog rada.

*Fotografije je izradila Svetlana Rajković, učesnica obuke ispred organizacije "Centar za unapređenje društvene svesti - Super građanin" iz Niša

Obuka je imala za cilj da predstavnika/ce organizacija uputi u proces akreditacije i reakreditacije, kao i da osigura zajedničko razumevanje standarda kvaliteta programa omladinskog rada.

U petom ciklusu procesa (re)akreditacije učestvuje 11 organizacija članica koji će nakon obuke početi da popunjavaju online baze za samoprocenu ispunjenosti standarda. Nakon povratne informacije akreditorskog para na ispunjenost baze, predstavnici organizacija u saradnji sa akreditorskim parom zakazaće posetu akreditora/ki organizacijama u okviru koje će se eksterno izvršiti procena ostvarenosti podstandarda. Proces se nastavlja pisanjem izveštaja akreditora/ki a završava izradom akcionog plana za unapređenje standarda, koju svaka organizacija kreira za period od 2 godine u akreditaciji ili period od 3 godine u procesu reakreditacije. Sve organizacije koje uspešno završe proces akreditacije dobijaju Potvrdu o akreditaciji udruženja za primenu i unapređenje standarda kvaliteta programa omladinskog rada, koju izraje NAPOR, a prepoznaje Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i 68 udruženja mladih i za mlade, članica NAPOR.

Peti ciklus akreditacije i reakreditacije udruženja sprovodi NAPOR kroz projekat "Omladinski rad izvan okvira" uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 
Poziv za trenera/kinju
petak, 30 jun 2017 13:53

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada ima posebnu čast da u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava, Krovnom organizacijom mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta organizuje pilot program "UKLJUČIVANJE UŽIVO" - integrativni program podrške uključivanju mladih iz društveno osetljivih grupa.

Osnovni cilj pokrenutog programa je unapređenje kapaciteta aktera omladinske politike u Srbiji za sprovođenje principa nediskriminacije i jednakih šansi u svojim politikama i praksama, u cilju poboljšanja položaja i veće društvene uključenosti mladih, a naročito onih iz osetljivih grupa.

Ovim povodom raspisujemo konkurs za trenera/kinju za obuku za unapređenje veština omladinskih radnikaza rad i dosezanje marginalizovanih mladih.

Više informacija o programu, osnovnim zadacima i potrebnim kvalifikacijama trenera, načinu selekcije, visini honorara i vremenskom okviru aktivnosti možete pronaći u tekstu konkursa.

Molimo sve zainteresovne kandidate/kinje da ispune prijavni formular u prilogu i pošalju zajedno sa preporukom organizacije na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , sa naznakom „Prijava na poziv za trenera/kinju“ najkasnije do 10. jula 2017. do 23.59 časova.

Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na broj telefona 069/1992316.

 
Počinje 5. ciklus (re)akreditacije NAPOR članica
sreda, 28 jun 2017 16:44

Uskoro počinje peti ciklus procesa (re)akreditacije organizacija članica NAPOR!

Program počinje 11. jula 2017. godine sa obukom za po jednog predstavnika/cu organizacije u procesu. Obuku se održava u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, a održaće je Violeta Stanković i Ivan Topalović, članovi Radne grupe akreditora/ki.

Proces akreditacije podrazumeva niz jasno definisanih aktivnosti a uključuje samoprocenu organizacije i procenu akreditora/ke (osobe sa iskustvom u omladinskom radu i razvijenim veštinama mentorstva i supervizije). Na osnovu procenjenih standarda kvaliteta u programima omladinskog rada kreira se dvogodišnji (za organizacije u akreditaciji) ili trogodišnji (za organizacije u reakreditaciji) akcioni plan za unapređenje standarda kvaliteta programa omladinskog rada. Proces se završava izradom akcionog plana za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada, sa krajnjim rokom do 20. decembra 2017 godine.

Akreditacija koju sprovodi NAPOR ima razvojnu ulogu jer pomaže organizacijama da procene svoju praksu u omladinskom radu i kontinuirano rade na njenom unapređenju. Nakon završenog procesa akreditacije, organizacije dobijaju sertifikat „Akreditovane organizacije za primenu i unapređenje standarda kvaliteta omladinskog rada“, kojim NAPOR garantuje njihovu otvorenost i spremnost da konstantno unapređuju svoje programe.

U narednih 6 meseci, u programu (re)akreditacije udruženja učestvovaće sledeće organizacije:

Akreditacija:

1. Centar za kulturu i obrazovanje, Sonta

2. Urban stream, Požarevac

3. Super građanin, Niš

4. Azbuki, Niš

Reakreditacija:

5. Narodni parlament, Leskovac

6. Udruženje građana Šansa, Požarevac

7. Ženska mirovna grupa, Pančevo

8. Veles, Vladičin Han

9. Iskra, Loznica

10. SOS ženski centar, Novi Sad

11. CEGRAD, Obrenovac

U prilogu OVDE, nalazi se odluka kojom se konstatuje učešće organizacija članica u petom ciklusu procesa (re)akreditacije.

Program se realizuje u okviru projekta "Omladinski rad izvan okvira" koji NAPOR sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 5 od 69