AKTUELNOSTI


Poziv na strukturirani dijalog

bitmap logo you see   sbm

Poštovani/e mladi, omladinski radnici/e, omladinski lideri/ke i predstavnici/e kancelarija za mlade,

Proces razvoja modela...

Opširnije >>>

Radionice u okviru validacije prethodno stečenih kompetencija

Radionica validacija flajer webU okviru završnog dela procesa validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu - Dana procene, pozivamo mlade da se uključe u jednosatne radionice koje će kandidati i kandidatkinje...

Opširnije >>>

Poziv na regionalne javne tribine „UZDRAVLJE!"

NAPOR, KOMS i Asocijacija KZM Vas pozivaju da učestvujete u 4 regionalne konferencije pod nazivom „Uzdravlje!“ koje će se od 06. oktobra do 10. novembra 2017. godine održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Tribine predstavljaju nastavak...

Opširnije >>>

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Poziv za učešće u pilot programu "Uključivanje uživo"
sreda, 21 jun 2017 13:10

Beogradski centar za ljudska prava ima posebnu čast da u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada, Krovnom organizacijom mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta organizuje:

Pilot Program

za šest lokalnih zajednica

“UKLJUČIVANJE UŽIVO”

-          integrativni program podrške uključivanju mladih iz društveno osetljivih grupa

Osnovni cilj pokrenutog programa je unapređenje kapaciteta aktera omladinske politike u Srbiji za sprovođenje principa nediskriminacije i jednakih šansi u svojim politikama i praksama, u cilju poboljšanja položaja i veće društvene uključenosti mladih, a naročito onih iz osetljivih grupa.         

Ko može da se prijavi?

Razvijanje partnerstva i intersektorske saradnje su principi rada koje želimo da podstaknemo kroz ovaj projekat. U skladu sa tim, da biste se prijavili neophodno je zajedničko interesovanje i prijava konzorcijuma koji dolaze iz iste lokalne zajednice sastavljenog od predstavnika/ca:

  1. Kancelarija za mlade
  2. Udruženja mladih i za mlade koje je članica KOMS-a – omladinski aktivista/kinja
  3. Udruženje mladih i za mlade koje je članice NAPOR-a – omladinski radnik/ca

Lokalne zajednice koje mogu da učestvuju u programu su: Grad Beograd sa gradskim opštinama, Kragujevac, Leskovac, Bečej, Užice, Požega, Prijepolje, Kruševac, Sombor, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Pančevo, Niš sa gradskim opštinama, Bačka Palanka, Novi Pazar i Knjaževac.

Kako se prijaviti?

Zajedničku prijavu ispred vaše lokalne zajednice možete poslati na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ,  najkasnije do ponedeljka, 26. juna 2017. godine.

Više infomacija možete naći ovde: Poziv za učešće u programu i Prijavni formular.

 
Istraživanje potreba praktičara/ki omladinskog rada za dodatnim obukama
utorak, 20 jun 2017 10:47

Kako bismo unapredili programe podizanja kapaciteta praktičara/ki omladinskog rada i organizacija članica NAPOR, ove godine sprovodimo istraživanje potreba za novim obukama i drugim vidovima podrške omladinskim liderima/kama i omladinskim radnicima/cama. 

U prvoj fazi istraživanja kreiran je kratak upitnik za praktičare/ke omladinskog rada koji sprovode programe omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR. Upitnik je usmeren na samoprocenu kompetencija koje su definisane u standardima zanimanja za omladinskog lidera/ku i omladinskog radnika/cu, kao i na oblasti rada praktičara/ki i različitim vrstama obuka i drugim vidovima podrške profesionalizaciji u omladinskom radu. Upitnikom želimo da dobijemo informacije o prioritetnim temamam za kojima postoji najveća potreba za dodatnim usavršavanjem u oblasti omladinskog rada.

Upitnik možete naći na sledećemo linku:

https://goo.gl/SnTJzg 

Upitnik će biti otvoren za popunjavanje do 1.07.2017., a ciljna grupa ispitanika/ca su praktičari/ke omladinskog rada iz organizacija članica NAPOR-a, bez obzira na njihovo formalno ili neformalno obrazovanje i posedovanje sertifikata u omladinskom radu.

Rezultati dobijeni putem upitnika će biti dopunjeni podacima o razvijenosti standarda kvaliteta programa omladinskog rada dobijenim kroz (re)akreditaciju. Konačni zaključci istraživanja će pokazati u kojim oblastima je praktičarima/kama i organizacijama potrebna dodatna podrška, kao i koje kompetencije u omladinskom radu je potrebno dodatno razvijati. 

Rezultati i zaključci istraživanja poslužiće kao polazna tačka NAPOR-u i organizacijama članicama u kreiranju novih obuka i drugih načina podrške praktičarima/kama i organizcijama. Prvi korak biće kreiranje online kurseva u oblasti omladinskog rada koji će biti implementirani od avgusta do oktobra 2017.

Istraživanje je deo projekta "Omladinski rad izvan okvira" finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i projekta "European Wide Web of Youth Work", podržanog od strane Evropske unije, kroz program Erazmus +.

baner za sajt mos 2017 final

 
Ponovljen konkurs za licenciranje mentora/ke za validaciju
utorak, 13 jun 2017 15:27

Usled naknadno uočene nepravilnosti u prijavi jedne od odabranih mentorki za validaciju prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu, NAPOR objavljuje ponovljeni konkurs za jednog mentora/ku.

Tokom 2017. godine NAPOR realizuje proces validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu za 10 kandidata/kinja koji mogu validirati kompetencije za omladinskog lidera/ku ili omladinskog radnika/cu.

U okviru procesa biće angažovana dva mentora/ke koji će kandidate/kinje podržavati i procenjivati njihove kompetencije. Poziv je otvoren za jednog mentora/ku, a u tekstu konkursa možete naći detaljne informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji. Prijavni formular možete preuzeti ovde, a pored popunjene prijave obavezno je poslati i preporuku organizacije članice NAPOR, na memorandumu organizacije, overenu potpisom ovlašćenog lica i pečatom.

Opis kompetencija za stručnjaka u omladinskom radu nalaze se u dokumentu koji ovde možete preuzeti.
Rok za slanje prijava je 19.06.2017. do 17h.

Budite slobodni da ove pozive prosledite svojim članovima/cama za koje smatrate da bi bili zainteresovani i da odgovaraju traženom profilu.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 69