AKTUELNOSTI


Poziv na strukturirani dijalog

bitmap logo you see   sbm

Poštovani/e mladi, omladinski radnici/e, omladinski lideri/ke i predstavnici/e kancelarija za mlade,

Proces razvoja modela...

Opširnije >>>

Radionice u okviru validacije prethodno stečenih kompetencija

Radionica validacija flajer webU okviru završnog dela procesa validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu - Dana procene, pozivamo mlade da se uključe u jednosatne radionice koje će kandidati i kandidatkinje...

Opširnije >>>

Poziv na regionalne javne tribine „UZDRAVLJE!"

NAPOR, KOMS i Asocijacija KZM Vas pozivaju da učestvujete u 4 regionalne konferencije pod nazivom „Uzdravlje!“ koje će se od 06. oktobra do 10. novembra 2017. godine održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Tribine predstavljaju nastavak...

Opširnije >>>

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Poziv za (RE)akreditaciju NAPOR članica
utorak, 06 jun 2017 14:56

U skladu sa usvojenim strateškim planom NAPOR-a za osiguranje kvaliteta  programa omladinskog rada (NAPOR Skupština, Kragujevac 2014), objavljujemo konkurs za (RE)akreditaciju 20 (slovima: dvadeset) organizacija članica NAPOR za ostvareni kvalitet u omladinskom radu.

Zašto treba proći kroz proces akreditacije?

Nakon Skupštine (2010) usvojeni su standardi programa omladinskog rada sa primarnom svrhom podizanja kvaliteta programa članica NAPOR. Predviđeno je da primena standarda od strane članica organizacija ima višestruku korist:

  • Akreditacija organizacije je jedan od uslova za punopravno članstvo u NAPORu.
  • Dokaz relevantnim institucijama i donatorima o kvalitetu rada koji organizacije sprovode
  • Da rad omladinskih radnika/ca bude vrednovan i priznat i da su zadovoljni svojim postignućima
  • Procenu trenutnog  stanja kvaliteta rada članica NAPOR i razvijanje plana za unapređenje prakse

Više informacija o procesu akreditacije, traženom profilu učesnika/ca, dinamici aktivnosti, vremenskom okviru i načinu prijavljivanja možete pronaći u tekstu poziva ovde.
Prijavni formular za učešće u procesu (RE)akreditacije možete pronaći ovde
U prilogu ovde nalazi se i lista pridruženih organizacija članica koje imaju mogućnost prijavljivanja u proces akreditacije, kao i lista punopravnih organizacija kojima je istekla akreditacija i koje imaju mogućnost da reakredituju svoje programe omladinskog rada.

Zainteresovani predstavnici/e organizacija mogu se prijaviti slanjem potpisanog, overenog i skeniranog prijavnog formulara na mejl adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom „Prijava za učešće u procesu REakreditacije organizacija članica NAPOR“ najkasnije do 16. juna 2017. godine do 17.00 časova.

*Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje. NAPOR sekretarijat će obavestiti odabrane kandidate/kinje ispred njihovih organizacija najkasnije do 20. juna 2017. o svojoj odluci.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili na 069/199-23-16 .

 
Poziv za istraživača/cu
ponedeljak, 29 maj 2017 12:38

Kako bi kreirao nove i unapredio postojeće programe podrške praktičarima/kama omladinskog rada i organizacijama članicama, NAPOR sprovodi istraživanje potreba tokom juna 2017.

Za istraživanje ćemo selektovati jednog istraživača/cu, koji će imati zadatak da istraži potrebe praktičara/ki omladinskog rada, kao sertifikovanih omladinskih radnika/ca i lidera/ki, tako i svih ostalih koji sprovode omladinski rad u organizacijama članicama NAPOR-a. Kao rezultat istraživanja očekujemo presek tema u kojima je potrebno dodatno usavršavanje, kao i kompetencija koje praktičari/ke žele da unaprede ili izgrade. U finalni izveštaj o istraživanju uvrstićemo i potrebe samih organizacija članica koje su dobijene kroz proces akreditacije i reakreditacije, kao i kroz sprovođenje programa "Suština, a ne forma".

Istraživanje je potrebno sprovesti na uzorku od 200 ispitanika/ca, a kao osnova za izradu upitnika poslužiće standardi zanimanja Omladinski radnik/ca i Omladinski lider/ka. Od odabranog istraživača/ce očekuje se kreiranje i sprovođenje celokupnog istraživanja, kao i statistička analiza prikupljenih podataka, pisanje izveštaja o realizovanom istraživanju i navođenje zaključaka i preporuka. Više informacija o propozicijama poziva možete naći u Pozivu.

Već tokom leta i jeseni 2017. kreiraćemo i sprovesti najmanje 2 online kursa na teme koje se budu pokazale kao prioritetne tokom istraživanja. Ovi kursevi se sprovode u okviru projekta "European Wide Web of Youth Work", koji podržava Evropska unija kroz program Erazmus +, a sufinansira Ministarstvo omladine i sporta.

Rok za prijavu zainteresovanih istraživača/ca je ponedeljak, 5.06.2017. u 17h. Prijavni formular možete preuzeti ovde. Popunjene prijavne formulare, zajedno sa preporukom organizacije članice NAPOR-a se šalju na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  .

baner za sajt mos 2017 final

 
Poziv za mentore/ke i članove/ice komisije za validaciju
utorak, 09 maj 2017 14:58

Tokom 2017. godine NAPOR realizuje proces validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu za 10 kandidata/kinja koji mogu validirati kompetencije za omladinskog lidera/ku ili omladinskog radnika/cu.


U skladu sa Mehanizmom za validaciju, proces validacije započinje ulaznom procenom kompetencija zainteresovanih kandidata/kinja. Ovim putem raspisujemo poziv za tri člana/ice komisije koji u prijavi dostavljaju Obrazac b.

U okviru procesa biće angažovana dva mentora/ke koji će kandidate/kinje podržavati i procenjivati njihove kompetencije. Poziv sadrži sve detaljne informacije, a dokument koji treba popuniti je Obrazac a.

Opis kompetencija za stručnjaka u omladinskom radu nalaze se u dokumentu koji ovde možete preuzeti.
Rok za oba konkursa je ponedeljak, 22.05.2017. u 17h.

Budite slobodni da ove pozive prosledite svojim članovima/cama za koje smatrate da bi bili zainteresovani i da odgovaraju traženom profilu.

baner za sajt mos 2017 final

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 69