AKTUELNOSTI


Prilika da unapredite kompetencije u omladinskom radu

Online kursevi flyer 1Kako?

Učešćem na online kursevima u organizaciji NAPOR-a

Kome su namenjeni kursevi?

Na online kurseve mogu da se prijave svi praktičari/ke omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR (pridruženim i punopravnim članicama),...

Opširnije >>>

Poziv za mentore/ke u projektu „Uključivanje uživo“

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada i Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz finansijsku podršku...

Opširnije >>>

Održan sastanak akreditora/ki NAPOR

U petak 14. jula 2017. od 11.00 do 17.00h u sali za prezentacije Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, odmah nakon obuke za predstavnike/ce organizacija koji učestvuju u 5 ciklusu procesa (re)akreditacije održan je sastanak...

Opširnije >>>

Održan kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima...

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, Krovnom oraganizacijom mladih Srbije KOMS i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade sprovodi projekat pod nazivom "Uključivanje uživo" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Održan trening za akreditaciju organizacija NAPOR
ponedeljak, 12 decembar 2011 00:00

Dve nedelje posle treninga za akreditore, održan je i trening za organizacije koje će učestvovati u procesu akreditacije kvaliteta programa omladinskog rada. Trening je održan u okviru projekta "Podizanje kvaliteta omladinskog rada u odnosu na zaštitu i bezbednost mladih" koji sprovodi NAPOR, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

U ovom pionirskom procesu će učestvovati ukupno trideset organizacija članica NAPOR. Njihovo učešće na ovom treningu i spremnost da se uključe u proces akreditacije pokazuje da ozbiljno shvataju pitanje kvaliteta u omladinskom radu. Pripreme za akreditaciju podrazumevaju popunjavanje onlajn alata pomoću kojeg organizacije vrše samoprocenu svojih programa, tj. ostvarenosti standarda NAPOR u njima. U tom procesu imaju podršku akreditora, koji će kasnije otići u posete organizacijama, da se upoznaju sa situacijom na terenu i da sa njima direktno razgovaraju o njihovom radu i standardima kvaliteta.


Tokom ovog treninga bliže smo se upoznavali sa samim standardima, jer je to bilo neophodno za dalji rad na njima. Učesnici su takođe imali priliku da vide kako funkcioniše onlajn alat i da se upoznaju sa detaljima procesa akreditacije. Trening je bio zanimljiv, sa mnogo interesantnih diskusija. Nije uvek bilo lako doći do zajedničkog razumevanja, ali svi učesnici složili su se da je akreditacija važna i korisna stvar. Deo atmosfere sa treninga možete pogledati i u našoj galeriji. Zahvaljujemo se Aleksandru Đekiću na fotografijama koje je napravio.

 
Održan trening za akreditore kvaliteta u omladinskom radu
utorak, 15 novembar 2011 00:00

Od 3. do 6. novembra održan je trening za prvu generaciju akreditora NAPOR-a.Oni će imati zadatak da u narednom periodu budu mentori za trideset organizacija članica NAPOR koje će prve proći proces akreditacije kvaliteta programa omladinskog rada. Na taj način organizacije osiguravaju kvalitet svojih programa, utiču na vrednovanje i priznavanje omladinskog rada i pružaju dokaz potencijalnim donatorima o kvalitetu rada koji sprovode. Trening je održan u okviru projekta "Podizanje kvaliteta omladinskog rada u odnosu na zaštitu i bezbednost mladih" koji sprovodi NAPOR, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Atmosfera na treningu je bila radna i vedra, jer su svi bili motivisani i spremni da se uhvate u koštac sa ponekad složenim standardima. Kako je bilo, možete pogledati u našoj galeriji. Zahvaljujemo se Biljani Rakić na odličnim slikama koje je napravila.

Pred našim akreditorima je veliki izazov, ali verujemo i da će imati dobru komunikaciju sa organizacijama i da će uspešno obaviti svoje zadatke.

 
Konkurs za akreditaciju organizacija NAPOR
utorak, 08 novembar 2011 13:57

Poštovane punopravne i pridružene članice NAPOR-a,

Sigurno sa nestrpljenjem očekujete dugo najavlljivan proces akreditacije organizacija članica za ostvareni kvalitet u omladinskom radu. Konkurs za prvih 30 organizacija koje žele da uz podršku akreditora izvrše procenu svojih programa i naprave akcione planove za poboljšanje kvaliteta programa je upravo otvoren!

Kreirani alat za procenu nalazi se u okviru dokumenta: "Standardi kvaliteta programa omladinskog rada" koji je NAPOR Skupština usvojila na Zlatiboru 2010. godine. Na osnovu izvršene procene, organizacija članica dobija akreditaciju od NAPORa za nivo na kom se trenutno nalazi (u začetku, u razvoju, razvijen u potpunosti). Stečenu akreditaciju organizacija može da pruži kao dokaz relevantnim institucijama i donatorima o kvalitetu svog rada.

Detalje konkursa možete naći u ovom dokumentu. Molimo vas da ispunite prijavu u prilogu i dostavite je do petka, 11. novembra 2011. godine, na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Više informacija o samom procesu, kriterijumima za selekciju, kao i o obavezama organizacija možete naći u prilogu, a za sva pitanja na raspolaganju je Jelena Stojanović.

U iščekivanju Vaših prijava,

NAPOR Sekretarijat

--

Jelena Stojanović

Koordinatorka NAPOR-a

062 1108342

 

 

 

 

 
<< Početak < Prethodna 61 62 63 64 65 66 Sledeća > Kraj >>

Strana 63 od 66