AKTUELNOSTI


Poziv za učešće u pilot programu "Uključivanje uživo"

Beogradski centar za ljudska prava ima posebnu čast da u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog...

Opširnije >>>

Istraživanje potreba praktičara/ki omladinskog rada za dodatnim obukama

Kako bismo unapredili programe podizanja kapaciteta praktičara/ki omladinskog rada i organizacija članica NAPOR, ove godine sprovodimo istraživanje potreba za novim obukama i drugim vidovima podrške omladinskim liderima/kama i omladinskim radnicima/cama. 

U prvoj fazi istraživanja kreiran je kratak...

Opširnije >>>

Ponovljen konkurs za licenciranje mentora/ke za validaciju

Usled naknadno uočene nepravilnosti u prijavi jedne od odabranih mentorki za validaciju prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu, NAPOR objavljuje ponovljeni konkurs za jednog mentora/ku.

Tokom 2017. godine NAPOR realizuje proces validacije prethodno stečenih kompetencija...

Opširnije >>>

Poziv za (RE)akreditaciju NAPOR članica

U skladu sa usvojenim strateškim planom NAPOR-a za osiguranje kvaliteta  programa omladinskog rada (NAPOR Skupština, Kragujevac 2014), objavljujemo konkurs za (RE)akreditaciju 20 (slovima: dvadeset) organizacija članica NAPOR za ostvareni kvalitet u...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Poziv za praktičare/ke iz organizacija članica za realizaciju obuka
ponedeljak, 05 decembar 2016 16:16

U okviru projekta „Bez muke nema nauke, bez NAPORnih koraka kvalitetu pomaka! – dopunjeno izdanje“ koji NAPOR sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS, raspisan je poziv za praktičare/ke iz organizacija članica za realizaciju obuka za unapređenje:

- podstandarda 2.3 koji se odnosi na dugoročno praćenje razvoja mladih uključenih u programe

- podstandarda 4.2 koji se odnosi na podsticanje preispitivanja stavova i vrednosti

Osnovni zadatak programa obuke je podizanje kapaciteta organizacija članica radi kvalitetnijih programa, prema standardima 2.3 i 4.2. kao i deljenje iskustva i prakse organizacija koje navedene standarde ispunjavaju na visokom nivou.

Molimo sve zainteresovne kandidate/kinje da ispunjene prijavne formulare, zajedno sa izjavom odgovornog lica organizacije pošalju na mejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom „Prijava za konkurs za praktičare/ke iz organizacija članica za realuzaciju obuke“  uz preciznu naznaku za koji standard se prijava odnosi (2.3 ili 4.2) najkasnije do 15. decembra 2016. do 17.00 časova.

Više informacija o konkursu možete pronaći u tekstu konkursa, a obrazac za prijavu se nalazi ovde.

Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje. NAPOR sekretarijat će obavestiti odabrane kandidate najkasnije do 19. decembra 2016. o svojoj odluci.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na mejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili putem poziva na broj 069/199-23-16.

 
Uticaj omladinskog rada na zapošljivost/zapošljavanje marginalizovanih mladih
ponedeljak, 05 decembar 2016 14:02

O KAMPANJI
Ova kampanja ima za cilj da osvetli kompleksne i dragocene načine na koje omladinski rad pruža podršku i prostor za lični razvoj mladima koji su u društvu manje vidljivi ili potpuno nevidljivi. Mladima na margini, mladim ljudima koji su kontinuirano marginalizovani zbog toga što jesu ili pokušavaju da budu. Ova kampanja govori o mladim ljudima koji u borbi na polju identiteta, ne odustaju. O onim mladima koji tu borbu proživljavaju svaki dan i kojima je ona, paradoksalno, postala deo identiteta. Omladinski rad mladima u takvoj poziciji pruža prilike da društveno blokirani deo sebe, aktiviraju. Kada je reč o zapošljivosti i zapošljavanju, mladi koji kontinuirano učestvuju u programima omladinskog rada stvaraju sebi mogućnosti, tako što stečena znanja, veštine i sposobnosti uz podršku omladinskih radnika/ca počinju da tretiraju kao svoje prednosti i resurse na jako izazovnom tržištu rada.

milica ivancic JPEG mala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Milica Ivančić, Organizacija kreativnog okupljanja, Beograd

Studentkinja internet tehnologija, Visoka škola strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije, Beograd

Milici Ivančić je fizički izgled u velikoj meri obeležio život. Svojim angažovanjem u programima omladinskog rada u Organizaciji kreativnog okupljanja Milica je tu, do tada, činjenicu svog života, dovela u pitanje.
Milica ima 20 godina i studentkinja je internet tehnologija na smeru programiranja. U detinjstvu sebe opisuje kao povučenu devojčicu koja se ne usuđuje da ostvari kontakt sa drugima. Prepreke u razumevanju sa okolinom predstavljale su njena stidljivost ali i briga o prihvatanju zbog toga kako izgleda. Organizaciji kreativnog okupljanja se pridružila kroz volontiranje a ono zbog čega je ostala je umetnost koju organizacija neguje u svom načinu rada. Osim toga, stvorila je sebi prilike da upozna buduće prijatelje i ljude sa kojima će menjati društvo u kome živi. Aktivnosti organizacije je inspirišu, i od svojih snova ne odustaje. Gluma joj je bila i ostala strast, i sigurna je da će se jednog dana u njoj okušati na neki način. Između učestvovanja u programima omladinskog rada i povećanja zapošljivosti vidi direktnu vezu, jer je bila u poziciji da novostečene veštine i znanja iskoristi i smatra da joj je to bilo od najveće pomoći u dobijanju posla.
Psiho-socijalne radionice su joj do sada najviše značile ali kao jako važno iskustvo ističe glumačke radionice jer veštine sticane u njima koristi u svakodnevnom životu. Neke od novih veština na koje je ponosna i koje su napravile najveću promenu u njenom životu su veštine komunikacije, sposobnost da sebi poveća samopouzdanje u različitim društvenim okolnostima, kao i umetnost izlaganja pred većim brojem ljudi. Svaka od njih je osnažila da, kako ona to naziva, načini prvi korak. I da to nastavlja da čini svakog dana.

 

 

 
Održana godišnja skupština NAPOR
petak, 02 decembar 2016 09:59

site 1Skupština NAPOR-a održana je u subotu i nedelju, 26. i 27. novembra u hotelu "Aleksandar“ u Nišu.
Skupština je okupila preko 50 predstavnika/ca organizacija mladih i za mlade, članica asocijacije, kao i članove/ice upravljačkih tela NAPOR-a.

Ovo je bila prilika da se predstavnici/e članica informišu o rezultatima rada postignutim u proteklih 12 meseci, kao i da donesu odluke o pravcima delovanja u narednom periodu. 6 organizacija članica je na ovoj skupštini prešlo u punopravno članstvo, pošto su u prethodnom periodu uspešno završili proces akreditacije, a još 5 organizacija je ovom prilikom primljeno u pridruženo članstvo NAPOR-a.

Ove godine održani su i izbori za članove/ce Upravnog i Nadzornog odbora, kao i Predsednika/cu i Zamenika/cu predsednika/ce Skupštine. U Upravni odbor izabrani su Vanja Kalaba, Violeta Stanković, Suzana Krstić, Ivan Topalović, Srđan Vlaškalić, Aleksandar Đekić i Nikola Blagojević, dok je za predsednicu reizabrana Violeta Stanković. Novi Nadzorni odbor čine Doloris Ašković, predsednica, uz Zorana Jovića i Oliveru Milošević. Zasedanja Skupštine će naredne dve godine voditi Filip Božilović, dok će njegov zamenik biti Sead Biberović.

Osim proceduralnog dela skupštinskog zasedanja, ovaj vikend smo iskorisitili i da diskutujemo o različitim temama iz oblasti omladinske politike i omladinskog rada, o učešću NAPOR-a u različitim procesima omladinske politike, kao i o unapređenju rada Asocijacije.

Uručili smo i plaketu „Hvale vredan NAPOR“ Zrenjaninskoj omladinskoj razvojnoj organizaciji (ZORO) za primenu inovacije u okviru svog programa omladinskog rada, kao i Vukašinu Grozdanoviću, za uspešno umrežavanje aktera omladinske politike na lokalnom nivou.
Ovaj događaj organizujemo u okviru projekta „Bez muke nema nauke, bez NAPORnih koraka kvalitetu pomaka“ – dopunjeno izdanje“, koji sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR), a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Delić atmosfere sa Skupštine možete videti u galeriji fotografija ovde.

napor memo za sajt s

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 64