AKTUELNOSTI


Poziv na strukturirani dijalog

bitmap logo you see   sbm

Poštovani/e mladi, omladinski radnici/e, omladinski lideri/ke i predstavnici/e kancelarija za mlade,

Proces razvoja modela...

Opširnije >>>

Radionice u okviru validacije prethodno stečenih kompetencija

Radionica validacija flajer webU okviru završnog dela procesa validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu - Dana procene, pozivamo mlade da se uključe u jednosatne radionice koje će kandidati i kandidatkinje...

Opširnije >>>

Poziv na regionalne javne tribine „UZDRAVLJE!"

NAPOR, KOMS i Asocijacija KZM Vas pozivaju da učestvujete u 4 regionalne konferencije pod nazivom „Uzdravlje!“ koje će se od 06. oktobra do 10. novembra 2017. godine održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Tribine predstavljaju nastavak...

Opširnije >>>

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Ponovljen poziv za organizacije članice NAPOR za učešće programu obuke za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada
sreda, 22 februar 2017 11:17

U okviru projekta "Bez muke nema nauke, bez NAPORnih koraka kvalitetu pomaka! - dopunjeno izdanje" koji NAPOR sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, raspisan je poziv za petnaest (15) učesnika/ca obuke za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada u polju podsticanja preispitivanja stavova i vrednosti mladih (podstandard 4.2 Priručnika o osiguranju kvaliteta programa omladinskog rada).

Kroz obuku NAPOR nastoji da osigura transfer dobre prakse, pruži podršku predstavnicima/cama organizacija članica u implementaciji akcionih planova organizacija, ali i profesionalnom razvoju kompetencija omladinskih radnika/ca.

Obuku će na praktičan i primenjiv način sprovesti Jelena Barna (Omladina JAZAS Novi Sad) i Ana Pecarski (Udruženje „Narodni parlament“ Leskovac), praktičari/ke iz organizacija članica kod kojih je u procesu akreditacije navedeni podstandard procenjen na visokom nivou.

Više informacija o programu, traženom profilu učesnika/ca, obavezama učesnika, vremenskom okviru kao i o načinu prijavljivanja možete pronaći u tekstu konkursa, a obrazac za prijavu se nalazi ovde.

Zainteresovani predstavnici/e organizacija mogu se prijaviti slanjem potpisanog, overenog i skeniranog prijavnog formulara na mejl adresu   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom „Prijava za obuku za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada“ najkasnije do 28. februara 2017. do 17.00 časova.

Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje. NAPOR sekretarijat će obavestiti odabrane kandidate najkasnije do 02. marta 2017. o svojoj odluci.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili na 069/199-23-16.

 
Održan sastanak KOMS-a i NAPOR-a sa ministrom Vanjom Udovičićem povodom upućenog dopisa
utorak, 28 februar 2017 15:01

Nakon što su KOMS i NAPOR poslali dopis Ministarstvu omladine i sporta u vezi sa Javnim konkursima za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora objavljenih 11. februara 2017. godine i pritom iskazali želju za sastankom sa ministrom Vanjom Udovičićem, Ministar je potvrdno odgovorio na zahtev i u kratkom roku održao sastanak sa predstavnicima ova dva saveza 22. februara.

Ispred Krovne organizacije mladih Srbije sastanku su prisustvovale Jelena Milanović i Nina Živanović, ispred Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada Jelena Stojanović i Srđan Vlaškalić, a ispred Ministarstva ministar Vanja Udovičić, pomoćnica ministra Snežana Klašnja i savetnica ministra Ivana Dukić.

U uvodnom obraćanju Ministar je istakao da su njegova vrata uvek otvorena, ali da do sada nijedna od asocijacija nije inicirala sastanke, sa čim su se obe asocijacije složile i obavezale da ubuduće iniciraju redovne susrete. Teme sastanka bile su razmatranje uslova novog konkursa i mogućnosti unapređenja istog. Ukazano je na pooštrenje kriterijuma za realizaciju aktivnosti i na poteškoće koje to donosi u praksi. Dobijena je informacija da je Ministarstvo omladine i sporta konkursnu dokumentaciju, odnosno Smernice za podnosioce predloga programa i projekata pripremilo u skladu sa propisima Ministarstva finansija koji određuju dozvoljene vrste troškova, kao i način trošenja, a koje su važeće za sve korisnike budžetskih sredstava. Takođe, naglašena je važnost organizovanja konsultativnih procesa i uključivanja sektora kao partnera kada se radi o pitanjima od važnosti za omladinsku politiku. Izražena je spremnost Ministarstva da učestvuje u definisanju zajedničke strategije o podsticajnom delovanju na civilni omladinski sektor i očekuje se da asocijacije dostave predlog koji će se dalje razmatrati.

Kako ne postoji pravni okvir za obaranje konkursa, asocijacije su se obavezale da će konsultativne procese u vezi sa unapređenjem smernica voditi u okviru svojih članica i dostavljati ministarstvu pre finalizacije smernica za naredne konkurse, što je predlog koji je Ministar podržao. Pored toga, razmatrano je i na koji način KOMS, NAPOR i MOS mogu da doprinesu većim rezultatima usmerenim ka ciljnim grupama, kako možemo pružiti direktnu podršku mladim osobama i kako aktivnosti koje sprovodimo utiču na mlade i dopinose unapređenju njihovog položaja.

Razgovarano je i o smanjenju sredstava predviđenog za Ministarstvo omladine i sporta iz budžeta Republike Srbije za 2017., što je uticalo i na smanjenje sredstava koja su raspoređena kroz konkurs koji objavljuje ministarstvo. Ministar je ovom prilikom predstavio budući program zapošljavanja mladih koji je uobličen na sastanku koji se desio na ECOSOC-u u Njujorku sa ekspertom organizacije Ujedinjenih nacija UNIDO za oblast zapošljavanja i preduzetništvom mladih. Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji i koordinaciji sa Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, opredilo je sredstva iz budžeta, za koje se očekuje da će biti utrostručena i rezultirati zapošljavanjem 4.000 mladih. Snežana Klašnja, pomoćnica Ministra, je obrazložila znatno smenjenje sredstva opredeljenih za resurs centre za sprovođenje programa Mladi su zakon, činjenicom da se ovim programom značajno finansira oblast volonterizma i aktivizma, te je ove godine značajan deo sredstava preusmeren na A konkurs, sa težnjom da se i za ostale oblasti definisane Nacionalnom strategijom za mlade ravnomerno opredele sredstva.

Smatramo da je ovaj sastanak bio konstruktivan, sa jasno izraženom željom obe strane za nastavkom dijaloga i unapređenjem saradnje.

 
Poziv organizacijama za učešće programu obuke za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada
ponedeljak, 06 februar 2017 11:10

U okviru projekta "Bez muke nema nauke, bez NAPORnih koraka kvalitetu pomaka! - dopunjeno izdanje" koji NAPOR sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, raspisan je poziv za petnaest (15) učesnika/ca obuke za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada u polju podsticanja preispitivanja stavova i vrednosti mladih (podstandard 4.2 Priručnika o osiguranju kvaliteta programa omladinskog rada).

Kroz obuku NAPOR nastoji da osigura transfer dobre prakse, pruži podršku predstavnicima/cama organizacija članica u implementaciji akcionih planova organizacija, ali i profesionalnom razvoju kompetencija omladinskih radnika/ca.

Obuku će na praktičan i primenjiv način sprovesti Jelena Barna (Omladina JAZAS Novi Sad) i Ana Pecarski (Udruženje „Narodni parlament“ Leskovac), praktičari/ke iz organizacija članica kod kojih je u procesu akreditacije navedeni podstandard procenjen na visokom nivou.

Više informacija o programu, traženom profilu učesnika/ca, obavezama učesnika, vremenskom okviru kao i o načinu prijavljivanja možete pronaći u tekstu konkursa, a obrazac za prijavu se nalazi ovde.

Zainteresovani predstavnici/e organizacija mogu se prijaviti slanjem potpisanog, overenog i skeniranog prijavnog formulara na mejl adresu  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom „Prijava za obuku za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada“ najkasnije do 16. februara 2017. do 17.00 časova.

Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje. NAPOR sekretarijat će obavestiti odabrane kandidate najkasnije do 17. februara 2017. o svojoj odluci.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili na 069/199-23-16

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 69