AKTUELNOSTI


Prilika da unapredite kompetencije u omladinskom radu

Online kursevi flyer 1Kako?

Učešćem na online kursevima u organizaciji NAPOR-a

Kome su namenjeni kursevi?

Na online kurseve mogu da se prijave svi praktičari/ke omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR (pridruženim i punopravnim članicama),...

Opširnije >>>

Poziv za mentore/ke u projektu „Uključivanje uživo“

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada i Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz finansijsku podršku...

Opširnije >>>

Održan sastanak akreditora/ki NAPOR

U petak 14. jula 2017. od 11.00 do 17.00h u sali za prezentacije Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, odmah nakon obuke za predstavnike/ce organizacija koji učestvuju u 5 ciklusu procesa (re)akreditacije održan je sastanak...

Opširnije >>>

Održan kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima...

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, Krovnom oraganizacijom mladih Srbije KOMS i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade sprovodi projekat pod nazivom "Uključivanje uživo" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Održan kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima nediskriminacije
ponedeljak, 17 jul 2017 14:41

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, Krovnom oraganizacijom mladih Srbije KOMS i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade sprovodi projekat pod nazivom "Uključivanje uživo" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat predstavlja jednistven i sveobuhvatan program podrške sticanju i unapređenju kompetencija potrebnih za razvoj inkluzivnih politika i programa Kancelarija za mlade i organizacija mladih i za mlade. Takođe, jedan od osnovnih principa projekta je podsticanje partnerstva i intersektorske saradnje, zbog čega je uslov za učešće u projektu bila zajednička inicijativa - zajednička, objedninjena prijava loklane Kancelarije za mlade i lokalnih organizacija mladih i oraganizacija za mlade.

U projektu učestvuju lokalni akteri iz Niša, Kragujevca, Novog Pazara, Bečeja, Pančeva i Obrenovca.

Prva aktivnost učesnika je Obrazovni kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima nediskriminacije koji je održan u Beogradu, u periodu od 06 do 09. jula.

 

 

Sledeća aktivnost projekta je Trening za izgradnju veština, koji će omogućiti predstavnicima organizacija da unaprede svoje veštine u odnosu na aktere omaldinske politike koje su jasno definisane nacionalnim dijalogom u Rečniku omladinske politike:

  • Članice KOMS-a:  Podizanje kapaciteta organizacija za uključivanje i rad sa društveno osetljivim grupama mladih
  • Članice NAPOR-a: Veštine omladinskih radnika za rad i dosezanje marginalizovanih grupa mladih
  • Kancelarije za mlade: Menadžment i koordinacija lokalnih aktera

Pratite aktivnosti projekta putem heštaga #UkljucivanjeUzivo

 
Održana obuka za predstavnike/ce organizacija u procesu 5. ciklusa (re)akreditacije udruženja
utorak, 18 jul 2017 16:50

Od utorka 11. jula do četvrtka 13. jula, u prostorijama Ekološkog centra Radulovački u Sremskim Karlovcima, održana je obuka za predstavnike/ce organizacija članica koje su započele proces (re)akreditacije udruženja, prema NAPOR standardima za osiguranje kvaliteta programa omladinskog rada.

*Fotografije je izradila Svetlana Rajković, učesnica obuke ispred organizacije "Centar za unapređenje društvene svesti - Super građanin" iz Niša

Obuka je imala za cilj da predstavnika/ce organizacija uputi u proces akreditacije i reakreditacije, kao i da osigura zajedničko razumevanje standarda kvaliteta programa omladinskog rada.

U petom ciklusu procesa (re)akreditacije učestvuje 11 organizacija članica koji će nakon obuke početi da popunjavaju online baze za samoprocenu ispunjenosti standarda. Nakon povratne informacije akreditorskog para na ispunjenost baze, predstavnici organizacija u saradnji sa akreditorskim parom zakazaće posetu akreditora/ki organizacijama u okviru koje će se eksterno izvršiti procena ostvarenosti podstandarda. Proces se nastavlja pisanjem izveštaja akreditora/ki a završava izradom akcionog plana za unapređenje standarda, koju svaka organizacija kreira za period od 2 godine u akreditaciji ili period od 3 godine u procesu reakreditacije. Sve organizacije koje uspešno završe proces akreditacije dobijaju Potvrdu o akreditaciji udruženja za primenu i unapređenje standarda kvaliteta programa omladinskog rada, koju izraje NAPOR, a prepoznaje Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i 68 udruženja mladih i za mlade, članica NAPOR.

Peti ciklus akreditacije i reakreditacije udruženja sprovodi NAPOR kroz projekat "Omladinski rad izvan okvira" uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 
Poziv za trenera/kinju
petak, 30 jun 2017 13:53

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada ima posebnu čast da u saradnji sa Beogradskim centrom za ljudska prava, Krovnom organizacijom mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta organizuje pilot program "UKLJUČIVANJE UŽIVO" - integrativni program podrške uključivanju mladih iz društveno osetljivih grupa.

Osnovni cilj pokrenutog programa je unapređenje kapaciteta aktera omladinske politike u Srbiji za sprovođenje principa nediskriminacije i jednakih šansi u svojim politikama i praksama, u cilju poboljšanja položaja i veće društvene uključenosti mladih, a naročito onih iz osetljivih grupa.

Ovim povodom raspisujemo konkurs za trenera/kinju za obuku za unapređenje veština omladinskih radnikaza rad i dosezanje marginalizovanih mladih.

Više informacija o programu, osnovnim zadacima i potrebnim kvalifikacijama trenera, načinu selekcije, visini honorara i vremenskom okviru aktivnosti možete pronaći u tekstu konkursa.

Molimo sve zainteresovne kandidate/kinje da ispune prijavni formular u prilogu i pošalju zajedno sa preporukom organizacije na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , sa naznakom „Prijava na poziv za trenera/kinju“ najkasnije do 10. jula 2017. do 23.59 časova.

Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na broj telefona 069/1992316.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 66