AKTUELNOSTI


Poziv na strukturirani dijalog

bitmap logo you see   sbm

Poštovani/e mladi, omladinski radnici/e, omladinski lideri/ke i predstavnici/e kancelarija za mlade,

Proces razvoja modela...

Opširnije >>>

Radionice u okviru validacije prethodno stečenih kompetencija

Radionica validacija flajer webU okviru završnog dela procesa validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu - Dana procene, pozivamo mlade da se uključe u jednosatne radionice koje će kandidati i kandidatkinje...

Opširnije >>>

Poziv na regionalne javne tribine „UZDRAVLJE!"

NAPOR, KOMS i Asocijacija KZM Vas pozivaju da učestvujete u 4 regionalne konferencije pod nazivom „Uzdravlje!“ koje će se od 06. oktobra do 10. novembra 2017. godine održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Tribine predstavljaju nastavak...

Opširnije >>>

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju
ponedeljak, 25 septembar 2017 12:56

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati u radu komisije za finalnu procenu kandidata/kinja za validaciju prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu.

Ove godine kroz proces validacije prolazi 9 kandidata/kinja za zvanje omladinskog lidera/ke ili omladinskog radnika/ce. Kandidate/kinje podržavaju 2 mentorke, koje takođe čine komisiju za procenu kandidata/kinja.

Zadatak komisije je da sprovede Dane procene koji će se održati od 17. do 19.10.2017. godine. Dan procene je završna faza procesa validacije, tokom kojeg svaki kandidat/kinja prolazi kroz ulazni intervju, praktični rad (izvođenje radionice sa mladima), kao i završni intervju. Nakon završenog Dana procene, kandidat/kinja dobija povratnu informaciju komisije i zvanje u skladu sa procenjenim kompetencijama. 

Za angažman u komisiji tražimo osobu koja poseduje kompetencije definisane standardom zanimanja za 3. nivo - Stručnjak/inja u omladinskom radu. Ostale uslove i način prijave zainteresovanih možete naći u tekstu Konkursa.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovde.

Rok za prijavu zainteresovanih za članstvo u komisiji za procenu mogu se prijaviti do 6.10.2017. do 17 časova.

 
Poziv za 2 trenera/kinje za obuku vršnjačkih lidera i liderki
petak, 08 septembar 2017 10:07

Program "Iskorači i TI! Sportski. Zdravo. Bezbedno" iniciran je u saradnji Sektora za omladinu i Sektora za sport u okviru Ministarstva omladine i sporta. Kao partneri, u program su uključeni sledeći akteri: Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, Krovna organizacija mladih Srbije – KOMS, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, Antidoping agencije Srbije – ADAS, Zavod za sport i medicinu sporta, Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i Omladinska organizacija “Spirit of Youth”.

poziv za trenere

Program za cilj ima podsticanje omladinskog aktivizma, zdravlja, rekreativnog sporta i bezbednosne kulture mladih u malim sredinama u Srbiji u kojima nije razvijena omladinska politika, pre svega kroz sportske i edukativne aktivnosti.

Jedna od aktivnosti NAPOR-a jeste obuka 20 vršnjačkih lidera/ki za promociju sporta, zdravih stilova života, aktivizma mladih kroz vršnjačku edukaciju.

Tim povodom otvaramo poziv za 2 trenera/kinje koji bi sproveli obuku za vršnjačke lidere i liderke.

Više informacija o programu, osnovnim zadacima i potrebnim kvalifikacijama trenera, načinu selekcije, visini honorara i vremenskom okviru aktivnosti možete pronaći u tekstu poziva.

Prijavni formular možete dostaviti najkasnije do 18. septembra 2017.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je Jelena Stojanović.

 
Poziv za učesnike seminara "Create ON-line Learning Tools"
četvrtak, 07 septembar 2017 13:44

seminar flyerU okviru projekta "European Wide Web of Youth Work" otvaramo poziv za 4 učesnika/ce seminara "Create ON-line Learning Tools", koji se održava od 23. do 29.10.2017. u Sloveniji.

Seminar će okupiti trenere/kinje, omladinske radnike/ce i stručnjake u upotrebi online alata u programima neformalnog obrazovanja, kako bismo razgovarali o mogućnostima online učenja u kontekstu neformalnog obrazovanja, a naročito u programima namenjenim omladinskim radnicima/cama i omladinskim liderima/kama. Zajedno sa IT stručnjacima istražićemo načine za unapređenje postojećih alata i kreiranje novih kako bismo ih učinili interaktivnijim, iskustvenim i prilagođenim za razvoj znanja, veština, stavova i vrednosti važnih za omladinski rad.

U toku seminara, grupa IT stručnjaka će dati tehničku podršku u kreiranju novih alata za online učenje u skladu sa idejama i potrebama koje će doći od omladinskih radnika/ca i trenera/kinja. 

Nakon seminara, timovi koji će biti kreirani tokom aktivnosti, dobiće podršku projektnog tima da nastave rad na alatima za online učenje kako bi ih pripremili za promociju i upotrebu.

Pripremna faza seminara će se odvijati online, kroz platfomu za učenje na www.napor.net/obuka, a planirano je da počne 6.10. i traje do 20.10.2017. Rezidencijalni deo seminara će se održati u Sloveniji (tačno mesto će biti utvrđeno do trenutka selekcije učesnika/ca). Nakon rezidencijalnog dela, učesnici/ce će nastaviti da rade na svojim idejama za nove alate i metode za online učenje omladinskih radnika/ca i omladinskih lidera/ki.

Čitav proces će realizovati tim od 2 facilitatora uz podršku partnerske organizacije iz Slovenije - Socijalna akademija, NAPOR i ostale partnerske organizacije.

Seminar ima za cilj da okupi omladinske radnike/ce, trenere/kinje u omladinskom radu i neformalnom obrazovanju, kao i IT stručnjake/kinje koji su motivisani da razvijaju ideje za nove alate i metode u online učenju za omladinske radnike/ce i omladinske lidere/ke. 

Potrebno nam je 2 omladinska radnika/ce ili trenera/kinje i 2 IT stručnjaka/kinje iz Srbije.

Rok za prijavu je 20.09.2017., a formular za prijavu možete naći ovde. Pogledajte tekst poziva u kojem su naznačena dodatna dokumenta koja je potrebno poslati uz prijavu, kao i detaljniji profil učesnika/ca. Nacrt programa treninga možete videti ovde.

Projekat "European Wide Web of Youth Work" je finansiran od strane Evropske unije kroz program Erasmus +, kao i od strane Ministarstva omladine i sporta kroz projekat "Omladinski rad izvan okvira".

 Logo MOS 2015                                                                         EU flag

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 69