AKTUELNOSTI


Prilika da unapredite kompetencije u omladinskom radu

Online kursevi flyer 1Kako?

Učešćem na online kursevima u organizaciji NAPOR-a

Kome su namenjeni kursevi?

Na online kurseve mogu da se prijave svi praktičari/ke omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR (pridruženim i punopravnim članicama),...

Opširnije >>>

Poziv za mentore/ke u projektu „Uključivanje uživo“

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada i Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz finansijsku podršku...

Opširnije >>>

Održan sastanak akreditora/ki NAPOR

U petak 14. jula 2017. od 11.00 do 17.00h u sali za prezentacije Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, odmah nakon obuke za predstavnike/ce organizacija koji učestvuju u 5 ciklusu procesa (re)akreditacije održan je sastanak...

Opširnije >>>

Održan kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima...

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, Krovnom oraganizacijom mladih Srbije KOMS i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade sprovodi projekat pod nazivom "Uključivanje uživo" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Počinje 5. ciklus (re)akreditacije NAPOR članica
sreda, 28 jun 2017 16:44

Uskoro počinje peti ciklus procesa (re)akreditacije organizacija članica NAPOR!

Program počinje 11. jula 2017. godine sa obukom za po jednog predstavnika/cu organizacije u procesu. Obuku se održava u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, a održaće je Violeta Stanković i Ivan Topalović, članovi Radne grupe akreditora/ki.

Proces akreditacije podrazumeva niz jasno definisanih aktivnosti a uključuje samoprocenu organizacije i procenu akreditora/ke (osobe sa iskustvom u omladinskom radu i razvijenim veštinama mentorstva i supervizije). Na osnovu procenjenih standarda kvaliteta u programima omladinskog rada kreira se dvogodišnji (za organizacije u akreditaciji) ili trogodišnji (za organizacije u reakreditaciji) akcioni plan za unapređenje standarda kvaliteta programa omladinskog rada. Proces se završava izradom akcionog plana za unapređenje kvaliteta programa omladinskog rada, sa krajnjim rokom do 20. decembra 2017 godine.

Akreditacija koju sprovodi NAPOR ima razvojnu ulogu jer pomaže organizacijama da procene svoju praksu u omladinskom radu i kontinuirano rade na njenom unapređenju. Nakon završenog procesa akreditacije, organizacije dobijaju sertifikat „Akreditovane organizacije za primenu i unapređenje standarda kvaliteta omladinskog rada“, kojim NAPOR garantuje njihovu otvorenost i spremnost da konstantno unapređuju svoje programe.

U narednih 6 meseci, u programu (re)akreditacije udruženja učestvovaće sledeće organizacije:

Akreditacija:

1. Centar za kulturu i obrazovanje, Sonta

2. Urban stream, Požarevac

3. Super građanin, Niš

4. Azbuki, Niš

Reakreditacija:

5. Narodni parlament, Leskovac

6. Udruženje građana Šansa, Požarevac

7. Ženska mirovna grupa, Pančevo

8. Veles, Vladičin Han

9. Iskra, Loznica

10. SOS ženski centar, Novi Sad

11. CEGRAD, Obrenovac

U prilogu OVDE, nalazi se odluka kojom se konstatuje učešće organizacija članica u petom ciklusu procesa (re)akreditacije.

Program se realizuje u okviru projekta "Omladinski rad izvan okvira" koji NAPOR sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 
Poziv za učešće u pilot programu "Uključivanje uživo"
sreda, 21 jun 2017 13:10

Beogradski centar za ljudska prava ima posebnu čast da u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada, Krovnom organizacijom mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta organizuje:

Pilot Program

za šest lokalnih zajednica

“UKLJUČIVANJE UŽIVO”

-          integrativni program podrške uključivanju mladih iz društveno osetljivih grupa

Osnovni cilj pokrenutog programa je unapređenje kapaciteta aktera omladinske politike u Srbiji za sprovođenje principa nediskriminacije i jednakih šansi u svojim politikama i praksama, u cilju poboljšanja položaja i veće društvene uključenosti mladih, a naročito onih iz osetljivih grupa.         

Ko može da se prijavi?

Razvijanje partnerstva i intersektorske saradnje su principi rada koje želimo da podstaknemo kroz ovaj projekat. U skladu sa tim, da biste se prijavili neophodno je zajedničko interesovanje i prijava konzorcijuma koji dolaze iz iste lokalne zajednice sastavljenog od predstavnika/ca:

  1. Kancelarija za mlade
  2. Udruženja mladih i za mlade koje je članica KOMS-a – omladinski aktivista/kinja
  3. Udruženje mladih i za mlade koje je članice NAPOR-a – omladinski radnik/ca

Lokalne zajednice koje mogu da učestvuju u programu su: Grad Beograd sa gradskim opštinama, Kragujevac, Leskovac, Bečej, Užice, Požega, Prijepolje, Kruševac, Sombor, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Pančevo, Niš sa gradskim opštinama, Bačka Palanka, Novi Pazar i Knjaževac.

Kako se prijaviti?

Zajedničku prijavu ispred vaše lokalne zajednice možete poslati na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ,  najkasnije do ponedeljka, 26. juna 2017. godine.

Više infomacija možete naći ovde: Poziv za učešće u programu i Prijavni formular.

 
Istraživanje potreba praktičara/ki omladinskog rada za dodatnim obukama
utorak, 20 jun 2017 10:47

Kako bismo unapredili programe podizanja kapaciteta praktičara/ki omladinskog rada i organizacija članica NAPOR, ove godine sprovodimo istraživanje potreba za novim obukama i drugim vidovima podrške omladinskim liderima/kama i omladinskim radnicima/cama. 

U prvoj fazi istraživanja kreiran je kratak upitnik za praktičare/ke omladinskog rada koji sprovode programe omladinskog rada u organizacijama članicama NAPOR. Upitnik je usmeren na samoprocenu kompetencija koje su definisane u standardima zanimanja za omladinskog lidera/ku i omladinskog radnika/cu, kao i na oblasti rada praktičara/ki i različitim vrstama obuka i drugim vidovima podrške profesionalizaciji u omladinskom radu. Upitnikom želimo da dobijemo informacije o prioritetnim temamam za kojima postoji najveća potreba za dodatnim usavršavanjem u oblasti omladinskog rada.

Upitnik možete naći na sledećemo linku:

https://goo.gl/SnTJzg 

Upitnik će biti otvoren za popunjavanje do 1.07.2017., a ciljna grupa ispitanika/ca su praktičari/ke omladinskog rada iz organizacija članica NAPOR-a, bez obzira na njihovo formalno ili neformalno obrazovanje i posedovanje sertifikata u omladinskom radu.

Rezultati dobijeni putem upitnika će biti dopunjeni podacima o razvijenosti standarda kvaliteta programa omladinskog rada dobijenim kroz (re)akreditaciju. Konačni zaključci istraživanja će pokazati u kojim oblastima je praktičarima/kama i organizacijama potrebna dodatna podrška, kao i koje kompetencije u omladinskom radu je potrebno dodatno razvijati. 

Rezultati i zaključci istraživanja poslužiće kao polazna tačka NAPOR-u i organizacijama članicama u kreiranju novih obuka i drugih načina podrške praktičarima/kama i organizcijama. Prvi korak biće kreiranje online kurseva u oblasti omladinskog rada koji će biti implementirani od avgusta do oktobra 2017.

Istraživanje je deo projekta "Omladinski rad izvan okvira" finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i projekta "European Wide Web of Youth Work", podržanog od strane Evropske unije, kroz program Erazmus +.

baner za sajt mos 2017 final

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 66