AKTUELNOSTI


Poziv na strukturirani dijalog

bitmap logo you see   sbm

Poštovani/e mladi, omladinski radnici/e, omladinski lideri/ke i predstavnici/e kancelarija za mlade,

Proces razvoja modela...

Opširnije >>>

Radionice u okviru validacije prethodno stečenih kompetencija

Radionica validacija flajer webU okviru završnog dela procesa validacije prethodno stečenih kompetencija u omladinskom radu - Dana procene, pozivamo mlade da se uključe u jednosatne radionice koje će kandidati i kandidatkinje...

Opširnije >>>

Poziv na regionalne javne tribine „UZDRAVLJE!"

NAPOR, KOMS i Asocijacija KZM Vas pozivaju da učestvujete u 4 regionalne konferencije pod nazivom „Uzdravlje!“ koje će se od 06. oktobra do 10. novembra 2017. godine održati u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Tribine predstavljaju nastavak...

Opširnije >>>

Poziv za člana/icu komisije za procenu kandidata/kinja za validaciju

graduation 2014NAPOR otvara konkurs za jednu osobu koja će učestvovati...

Opširnije >>>

Doktori za nezaposlenost

banner1

Strateški partneri:

 

 

logo mos onlygrbsrbijamanji

 

 

 

 

 

  

 

koms logo

 

Asocijacija KZM LOGO

  

BITMAP logo YOU SEE SBM

 

Poziv za mentore/ke u projektu „Uključivanje uživo“
utorak, 25 jul 2017 12:57

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa tri nacionalna saveza – Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Nacionalnom asocijacijom praktičara/-ki omladinskog rada i Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije sprovodi pilot program "Uključivanje uživo" u šest lokalnih zajednica (Bečej, Pančevo, Beograd, Kragujevac, Niš i Novi Pazar).

Osnovni cilj pokrenutog programa je unapređenje kapaciteta aktera omladinske politike u Srbiji za sprovođenje principa nediskriminacije i jednakih šansi u svojim politikama i praksama, u cilju poboljšanja položaja i veće uključenosti mladih, a naročito onih iz društveno osetljivih grupa.

„UKLjUČIVANjE UŽIVO” predstavlja jedinstveni, i sveobuhvatni program podrške sticanju i unapređenju kompetencija potrebnih za razvoj inkluzivnijih politika i programa kancelarija za mlade i organizacija mladih i za mlade širom Srbije, zbog čega nam je u nastavku programa neophodna mentorska za predstavnike lokalnih zajednica i lokalnih timova koji su deo projekta.

Uloga mentora/ki počinje procesom planiranja zajedničkih aktivnosti tokom trećeg dana treninga veština, koji se od 6-9. avgusta 2017. godina realizuje u Sremskim Karlovcima. Zadak mentora/ki je da prate proces planiranja i realizacije akcije na lokalnom novu.

Poziv za mentore/ke otvoren je do 02. avgusta 2017. godine do 23:59.

Više informacija o programu, osnovnim zadacima mentora/ki, vremenskom okviru aktivnosti, visini honorara, načinu prijavljivanja i selekcije kandidata možete pročitati u Pozivu za mentore/ke koji se nalazi ovde.

Prijavni obrazac za mentore/ke se nalazi ovde.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Obradoviću na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na broj telefona 069/1992316.

 
Održan sastanak akreditora/ki NAPOR
sreda, 19 jul 2017 13:10

U petak 14. jula 2017. od 11.00 do 17.00h u sali za prezentacije Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, odmah nakon obuke za predstavnike/ce organizacija koji učestvuju u 5 ciklusu procesa (re)akreditacije održan je sastanak Radne grupe akreditora/ki NAPOR.

Osnovna svrha sastanka bila je zajednička priprema akreditora/ki za novi ciklus procesa akreditacije, što podrazumeva raspodelu akreditorskih parova i upoznavanje sa organizacijama u procesu akreditacije, razmatranje procedura koje definiše nove Priručnik o akreditaciji udruženja za primenu i unapređenje standarda kvaliteta programa omladinskog rada, kao i sagedavanje Analize ostvaresnosti podstandarda u predhodnim procesima akreditacije udruženja. Pored akreditacije, Radna grupa akreditora/ki razmatrala je i svoju ulogu i učešće u projektu "Volonterizam - prava i odgovornosti" koji sprovodi Omladina JAZAS iz Kragujevca.

Ova aktivnost realizovana je u okviru projekta "Omladinski rad izvan okvira" koji sprovodi NAPOR a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 
Održan kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima nediskriminacije
ponedeljak, 17 jul 2017 14:41

Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, Krovnom oraganizacijom mladih Srbije KOMS i Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade sprovodi projekat pod nazivom "Uključivanje uživo" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat predstavlja jednistven i sveobuhvatan program podrške sticanju i unapređenju kompetencija potrebnih za razvoj inkluzivnih politika i programa Kancelarija za mlade i organizacija mladih i za mlade. Takođe, jedan od osnovnih principa projekta je podsticanje partnerstva i intersektorske saradnje, zbog čega je uslov za učešće u projektu bila zajednička inicijativa - zajednička, objedninjena prijava loklane Kancelarije za mlade i lokalnih organizacija mladih i oraganizacija za mlade.

U projektu učestvuju lokalni akteri iz Niša, Kragujevca, Novog Pazara, Bečeja, Pančeva i Obrenovca.

Prva aktivnost učesnika je Obrazovni kurs o radu sa društveno osetljivim grupama prema principima nediskriminacije koji je održan u Beogradu, u periodu od 06 do 09. jula.

 

 

Sledeća aktivnost projekta je Trening za izgradnju veština, koji će omogućiti predstavnicima organizacija da unaprede svoje veštine u odnosu na aktere omaldinske politike koje su jasno definisane nacionalnim dijalogom u Rečniku omladinske politike:

  • Članice KOMS-a:  Podizanje kapaciteta organizacija za uključivanje i rad sa društveno osetljivim grupama mladih
  • Članice NAPOR-a: Veštine omladinskih radnika za rad i dosezanje marginalizovanih grupa mladih
  • Kancelarije za mlade: Menadžment i koordinacija lokalnih aktera

Pratite aktivnosti projekta putem heštaga #UkljucivanjeUzivo

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 69